maandag 10 februari 2014

Rondbreinaalden

Ik brei momenteel als proef met een rondbreinaald van knittpro. 
Deze dus.

Maar je hebt ook de Addi Click. Deze dus. 

Ik heb nu de ervaring met de knittpro dat de naald weleens loskomt van de kabel en dat dan je draad ertussen komt te zitten. Weet intussen wel hoe je hem er weer snel tussenuit krijgt maar dit vind ik eigenlijk niet fijn. Een voordeel is dat de overgangen naar de naald weer vloeiend verlopen. 
De Addi heeft dus een clicksysteem als ik het goed begrijp en zou dus niet los moeten gaan. Maar hoe is hier de overgang van?
Wie heeft er ervaring met een van deze twee en wil deze hier delen. Wil n.l. een setje aanschaffen maar wil wel de beste natuurlijk. En hebben ze allebei een kabel om een "lifeline" mee in te breien. Vind ik eigenlijk ook wel belangrijk en dat heeft deze knittpro niet. 
Graag reacties van u. 

6 opmerkingen:

 1. Ik heb de addi clickset en ben er zeer tevreden over, zelfs zo dat ik het iedereen aan raad en bij mij heeft het me erg geholpen om goed met rondbreinaalden overweg te kunnen. Gisteren heb ik nieuwe naalden uitgetest van karbonz en die waren ook fijn. Ik had die gekocht omdat addi pas bij 3,5 begint in de clickset en ik sokkendikte moest hebben. Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Astrid,

  Denk dat ik de click ook maar eerst ga proberen. Kan dan altijd uitbreiden natuurlijk. Ik heb karbonz sokkennaalden en het verloop van carbon naar ijzeren punt vind ik niet bij alle naalden vloeiend. Is trouwens bij de knittpro ook niet heeft te maken met het materiaal denk. Bedankt voor je reactie.

  Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb de set van knitpro. Ik heb er eigenlijk nooit problemen met loskomen van de naaldjes. Het is wel belangrijk dat je ze nog even goed vastdraait met dat kleine metalen pinnetje. Ik vind het alleen jammer dat ik geen echte lace naalden kan vinden die op deze set kunnen.... Addi heeft die wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik de symphonie naalden en die zijn voor lace uitstekend. Heb nu ook geen last meer van loskomen. Dus een stel nieuwe erbij besteld.

   Gr Rianne

   Verwijderen
 4. oke, ik heb de Nova Metal interchangeable deluxe set. Die kwam ik op vakantie eens tegen voor een gereduceerd prijsje. De eigenaar ging overstappen op Addi dacht ik. Ik kreeg er zelfs een gratis setje cable connectors bij! Ik heb terug in het vakantiehuisje de hele boel uitgepakt en verliefd ernaar zitten kijken... zo blij! Maar dan moet ik die Symphonie naalden maar eens proberen! Ik wilde laatst het birds-eye patroon maken, daarbij moet je veel 3samenb. en dat kreeg ik gewoon niet voor elkaar met mijn huidige naalden. De punt was niet scherp genoeg, ik moest met mijn vingers de steken een beetje uitrekken om de naald er tussen te kunnen krijgen... Geen doen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat werkt niet fijn, met de Symphonie gaat dat echt lekker. En ook blijft de punt scherp. Ik heb bamboe sokkennaaldjes gehad maar daar bleef de punt niet scherp en die naaldjes gingen helema as l krom staan naar mijn handen. Daarom had ik ook eerst maar een stel geprobeerd en er nu verschillende maten bijbesteld.

   Verwijderen