vrijdag 27 mei 2016

Fair Isle

Eindelijk is het me gelukt. Heel lang was ik al bezig met een shawl in Fair Isle techniek te breien. 
Dit moet op 2 handen en dat valt niet echt mee. Mijn linkerhand wilde maar niet meewerken. 
De bedoeling is dat je de patroondraad in de linkerhand houd en de grondkleur rechts en dan met 2 handen breit, Nou dat viel dus echt niet mee. Na heel lang proberen en hem telkens maar wegleggen lukte het ineens. En tja als het dan lukt wat is er dan leuker dan gewoon doorgaan. 
Dit weekend was ik dus zover dat ik mijn shawl door kon knippen. Ja u leest het goed hij moet doorgeknipt worden. Oooo wat was dat eng want als het fout gaat dan is er dus een par maanden breiwerk in 1 klap verpest.
Ik dus zondagochtend met buikpijn uit bed gekomen en eerst maar het laatste stukje dat ik nog moest afkanten afgekant en toen de naaimachine en de schaar opgezocht. Het voorlopige resultaat. Wat was ik hier blij mee. 

Onder het naaien en knippen via Facebook nog tips en raad gekregen. Wat is dan Facebook fijn als je bij de goede groepen zit. Nou de facebookgroep Fair Isle is zo'n goede groep. Wat een stel aardige dames die me daar hielpen en steunden. 
Nu nog de boord breien en dan in een eucalanbadje, opspannen en klaar is hij. Maar dat duurt nog even want de boord is maar 900 steken per naald dus daar ben ik niet zomaar klaar mee. Als het zover is laat ik het weer zien. Binnenkort ga ik ook echte shetlandwol halen en daarmee ga ik de fix you van Wieke van Keulen mee breien. Het patroon heb ik al uitgeprint. Was maar een paar velletjes.  

8 opmerkingen:

 1. hardstikke super van je...geweldig dat het gelukt is xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap van je !! lijkt me niet makkelijk, maar wel een super mooi resultaat.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Uiteindelijk valt het mee. Is alleen een hele andere manier van breien. En een raar gevoel om je werk door te knippen.

   Gr Rianne

   Verwijderen
  2. Dank je. Uiteindelijk valt het mee. Is alleen een hele andere manier van breien. En een raar gevoel om je werk door te knippen.

   Gr Rianne

   Verwijderen
 3. Heel erg mooi gemaakt. Wat is een eucalan badje...?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi gemaakt. Wat is een eucalan badje...?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Eucalan is een speciaal wolwasmiddel wat je ook niet hoeft uit te spoelen. Wordt je werk heerlijk zacht van en heb je maar een paar druppels van nodig.

   Verwijderen