donderdag 26 juni 2014

De rand

Eindelijk is het zover. 
Ik ben aan de rand begonnen. En nu denken jullie natuurlijk wat gaat dat langzaam.
Nou ik heb even geteld voor ik aan de rand begon zat ik op ongeveer 520 steken per naald. 

En als je dan denkt ik ben er bijna de rand is ook nog 52 naalden dus komen er nog 208 steken bij. Tja die naalden duren dus wel wat langer dan een gewoon naaldje. En toen aan het begin van de rand kwam ik er maar niet aan uit hoe ik hem moest breien. Ik brei van een teltekening maar de uitleg erbij was maar heel summier. Brei tekening B in het rond en kant na 52 naalden losjes af. En toen? Ik mijn werk weggelegd, dacht kijk morgenochtend wel weer. En ja hoor toen zag ik het, het middenstuk van de teltekening was donkergekleurd. Was bij A ook al zo maar daar had ik het niet nodig. 
Dus nu ga ik vandaag bezig met naald 4, schiet al op hoor hoef er nog maar 49.
Hij trouwens nu zoals je hierboven ziet ook niet mooi meer op de foto te krijgen. We hebben er wel een hele mooie naam voor verzonnen. Hij heet niet meer de Saphir q maar de mosselsjaal. Dit mede vanwege zijn kleur, en de vierkantjes erin zijn nu ook nog net mosselen.
Heb trouwens ook weer nieuwe wol besteld.
Yvonne van www.bollekes.nl heeft weer nieuwe kleurtjes geverfd. Er zitten toch weer mooie kleuren tussen.
Ook voor sokken e.d. heeft ze weer leuke kleuren, een bezoekje op haar site is zeker de moeite waard.
Dan las ik bij Jeanet www.blij-dat-ik-brei.blogspot.com op haar blog dat het weer visserijdagen zijn in Arnemuiden. Ben ik vorig jaar ook geweest, de moeite waard om te gaan kijken en dan gelijk bij Jeanet in haar (snoep)wolwinkeltje te gaan kijken. Heb ik vorig jaar ook gedaan wat geresulteerd heeft in mijn eerste kantsjaal van unicat, waarvan Jeanet als het goed is weer nieuwe kleuren binnen heeft.
Nou weer genoeg reclame gemaakt, ik ga weer aan de slag. Prettige dag allemaal. 

3 opmerkingen:

 1. Jij blijft optimistisch met al die steken en toeren om te breien. Ach best niet te lang over nadenken en gewoon doen.
  Nog veel breiplezier !!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja het is ook een hobby, dus als ik het met een lang gezicht zou moeten doen zou ik gelijk stoppen. Denk alleen niet dat ik dat kan. Het is gewoon een verslaving denk. Maar is al een stap in de goede richting als je toegeeft dat je verslaafd bent toch. ;)
  Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je unikat sjaal ziet er prachtig uit zeg..

  BeantwoordenVerwijderen