vrijdag 25 maart 2016

Bijpraten

Beloofd is beloofd. Ik zou jullie nog bijpraten over wat ik zoal gedaan heb de laatste tijd. 
Ik heb sjaals geweven van linnen. Nu had ik  de fout gemaakt om er een soort linnen tussen te doen dat heel erg pluist en dat snel brak. Zodoende heb ik nu een kleine en een grotere sjaal. Linnen weven is echt een avontuur om te doen. Constant verkleven. Dus nat geprobeerd ging al wat beter maar wat ook heel goed ging is tussendoor kammen met een gewone haarkam. 
Hier wat fotos van de sjaals. 
Daarna ben ik met restanten sokkenwol aan de gang gegaan. 
Moet zeggen in de schering ging heel wat sokkenwol zitten maar wat wil je 4,5 meter lengte opzetten en dan 300 draden. 
Toch dik 1300 meter wat je nodig hebt. 
Daarna met restjes wol gaan weven. Met de pickup stick nog wat patroontjes uitgeprobeerd en ik moet zeggen vind ze zelf heel mooi geworden. En ik had mog het verzoek gekregen van iemand om een sjaal te breien voor een studentenvereniging. 
Een hele uitdaging want die sjaal moest schuine strepen hebben. Dus zodra je vergeet te meerderen of minderen klopt het niet meer. Maar hij is gelukt en de nieuwe eigenaar was er heel blij mee. 
Daarna nog een sjaal geweven. Wat was deze leuk om te doen.
Hij is gemaakt van katoen van Beijer. Zo mooi om mee te werken. Ga ik echt nog vaker gebruiken. 
Ik heb intussen ook nog een ander weefgetouwtje gekocht. Hiermee moet ik nog wat meer aan de slag. Dit is een 4 schachts tafelgetouwtje waarop ik ongeveer 35 cm breed kan weven. Hiermee ga ik binnenkort lekker puzzelen. 
Heb er al wel wat mee gespeeld met de draad die de vorige eigenaresse heeft opgezet. Wil hier straks nog wat anders opzetten maar dat heeft nog geen haast. 

Nu ga ik nog wat sokken afwerken. Hierover later meer. Voor nu prettige paasdagen. 

2 opmerkingen:

  1. Je toont ons de prachtigste dingen, hele mooie sjaals, helemaal zelfgemaakt, ook de gebreide vind ik heel leuk met die strepen. En een nieuw weefgetouwtje, je kan je geluk niet op denk ik, nu maar vanalles uitproberen, plezant! Benieuwd naar je sokken!
    Grtjes rita.

    BeantwoordenVerwijderen