dinsdag 3 maart 2015

Rondbreinaald versus sokkennaalden

Was ik netjes met mijn fair isle doek begonnen op een rondbreinaald met de magicloop. Toch was ik niet helemaal tevreden over het resultaat. Waar je de naalden moest "verwisselen" vond ik dat je dat zag. Maarja sokkennaaldjes mt 3 had ik niet.
 Nou moesten we zaterdag toch even naar Noordwijk dus ik zeg tegen mijn man wil ik daar gelijk even kijken voor andere naalden. Nou de wolwinkels die op internet stonden bestonden dus niet meer. Op verschillende plaatsen gevraagd en op een gegeven moment bij een kunstwinkeltje zei die man ik zag in Noordwijk binnen bolletjes wol voor het raam hangen in een klein steegje. 
Hij zo goed als het kon het uitgelegd en wij hop in de auti naar Noordwijk binnen. Ik bij de kerk, zoals die man gezegd had de auto uit en de winkelstraat ingelopen. Ik denk ik lijk wel gek vind dat steegje natuurlijk nooit. Op het miment dat ik dat denk kijk ik naar links en zie ik ineens in een steegje bolletjes wol buiten staan. Gevonden! Nu maar hopen dat ze sokkennaalden nr 3 hebben, is volgens mij niet een echte gangbare maat. 
Het winkeltje had voirnamelijk houten speelgoed dus ik dacht, mis. 
Maar nee hoor ze had de naalden. 
Thuis gekomen ik gelijk mijn werk overgezet op de naaldjes en oo wat ben ik niet lij dat ik deze gevonden heb. Werkt zoveel fijner dan magic loop en zoveel mooier. Het lijkt nu ook wel of het sneller gaat. 
Zie hier het resultaat, ben er echt blij mee. 
Heb tussendoor ook nog snel even een paar hele dikke sokken gebreid. Deze moesten op nld 3,5 en zijn dus echt dik. 
nu lekker verder met mijn doek en een paar sokken voor mijn zoon. Alleen vind hij de kleur niet mooi. Heb ik dat weer. Misschien toch maar oververven als ze klaar zijn. 

4 opmerkingen:

 1. Ik brei ook veel liever met sokkennaalden dan met een rondbreinaald. Het resultaat is al mooi vind ik.
  Weer leuke sokken heb je afgewerkt.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Daniëlle. Vond de sokken eigenlijk wel heel saai en dik.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je nu aan de slag kunt:-) Je hebt wel veel moeite voor de naalden moeten doen, maar dan heb je ook wat. Veel breiplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Anita, en het erg3 is heb ik er zoveel moeite voor gedaan het werk is nu weer groot genoeg voor op een rondbreinaald zodat ik echt gewoon als een speer rond kan breien. Het lag gewoon echt aan die magic loop. Heb nu al bijna de tweede bloem af. Nu gaat het natuurlijk nog lekker snel maar hoe hoger ik kom hoe groter hij wordt., hoe langer het duurt.

   Gr Rianne

   Verwijderen