woensdag 29 januari 2014

Sokken

Mijn blog heeft natuurlijk niet voor niets de naam: van sokken tot kantsjaals. Want kantbreien is heel leuk en ook nog eens verslavend, maar je moet er wel goed je gedachte bij houden. Twee dingen gelijk doen gaat dus vaak niet goed. Als ik dan bijv. onderweg ergens naartoe ben of onder het tv kijken wil breien, brei ik gewoon sokken of handschoenen. 
Momenteel ben ik met deze sokken bezig. 
Deze wol heb ik bij de aldi gekocht, wat ik voor het eerst heb gedaan. Ik moet zeggen hij valt niet tegen, ik ben ze in patroon aan het breien. 1 naald helemaal recht en 1 naald 2 recht 1 afhalen 1 recht 1 omslag afgehaalde steek overhalen. Dit steeds herhalen. De kleur is oranje, rood met geel en niet rose zoals op de foto lijkt. 

3 opmerkingen:

 1. Hallo Rianne

  Wat een leuk blog heb je. Ik zag je sok net staan en je gebruikt een leuk patroontje. Maar een ding snap ik niet nl. De tweede toer. Je komt dan na deze toer iedere keer dat je een steek afhaald een steek te kort toch. Kun je me dat uitleggen als je dat wil.

  Groetjes Corry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry Corry, je hebt helemaal gelijk. Na het breien van die ene steek met komt er eerst een omslag en dan pas haal je de steek over. Ik zal het hierboven ook aanpassen. Bedankt voor je oplettendheid en voor je reactie.

   Groetjes Rianne

   Verwijderen
 2. Mooie steek, maar sokken breien moet ik nog leren.

  BeantwoordenVerwijderen