donderdag 30 januari 2014

Blocken

Vanavond mijn advents-sjaal geblockt. Nu zullen sommigen van u denken wat is dat blocken. Dat is het opspannen van je breiwerk met kopspelden. Voor deze sjaal had ik bijna 2 doosjes kopspelden nodig.
Heb gewoon zere vingers van het prikken. Als de sjaal droog is haal ik hem eraf en zal ik nog een foto ervan laten zien. Nu ga ik lekker slapen.

7 opmerkingen:

 1. Wat een spelden! Op welke ondergrond zet jij het vast?

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Gera,

   Ik speld hem op op een verpakkingsmateriaal die bij mijn man op de zaak om spullen zit die daar aankomen. Dat ging in de container en heeft mijn man enkele plaatjes meegebracht, die plak ik met tape aan elkaar en als ik klaar ben maak ik ze weer los zodat ze makkelijk op te bergen zijn. Het is een soort heel luchtig plastic waar de spelden goed in blijven zitten en wat denk ik eindelois gebruikt kan worden want als ik de spelden eruit haal zie je dit niet.

   Verwijderen
 2. Hoi Rianne,

  Dankjewel! Wat handig die plaatjes! Ik speld altijd op de vloer, maar moet er echt ruimte voor vrijmaken. Dit is wel heel handig!
  Ik denk nu ineens aan van die piepschuim plaatjes. Dat kan misschien ook wel!
  Ga het eens proberen :-)

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gera,

  Gewoon piepschuim zal misschien wel gaan maar als je dat een paar keer gebruikt hebt dan zal het afbrokkelen denk. Waar ik ook aan gedacht h er b is van die isolatieplaten die je ook op het dak legt. Gewoon langs de bouwmarkt gaan en er even met je nagel over gaan. Als het niet brokkelt of via verpoedert zal het moeten gaan denk. Ik kan het niet op de grond omdat ik niet op mijn knieen kan en leg het tegenwoordig op mijn wasrek. De ideale werkhoogte beter dan de tafel.
  Succes ermee.

  Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Rianne,
  Goed plan om gewoon eens bij de bouwmarkt te kijken wat er is!
  En heel handig die hoogte! Ik vind het ook altijd een gedoe zo op de vloer.

  Groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Rianne,

  Mag ik van jou weten , welk garen jij hebt gebruikt voor de adventsjaal 2013

  groet Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Hennie,

  Hiervoor heb ik 2 strengen Drops Lace iceblauw gebruikt.

  Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen